0
Vijesti

Od početka školske 2016/2017.godine Volonterska sekcija dobila je “pojačanje” novim vrijednim članovima,učenicima 8.razreda naše škole. Na poziv EU Info centra, učestvovali smo na Eko-likovnoj radionici na Vilsonovom šetalistu 14.9. u okviru obilježavanja sedmice Evropske klimatske diplomatije. Na druženju sa vršnjacima, sarajevskim osnovcima, naučili smo kako napraviti zanimljive slike od papira, reciklikliranog materijala. Uživali smo u divnom sunčanom danu, a dio atmosfere možete vidjeti na fotografijama i na You tube kanalu.

Mjesec septembar i oktobar posvetili smo se našim vršnjacima iz škole. U akciji prikupljanja jesenje i zimske odjeće i obuće, kao i školskog pribora obradovali smo 4 učenika naše škole. Preostalu prikupljenu odjeću i školski pribor poklonili smo korisnicima Službe za zaštitu djece u stanju socijalne potrebe koja djeluje u sklopu KJU Discipinski centar. HVALA svima koji su učestvovali u ovoj akciji.

Trenutno smo u pripramama za završnu aktivnost u sklopu projekta “Volontiranje je cool” i obilježavanje Svjetskog dana volontera. O svemu ćemo Vas dalje obavještavati. Slobodni ste da nam pošaljete ideje za aktivnosti i akcije u kojima možemo zajedno učestvovati. Pozdravljaju Vas članovi i članice Volonterske sekcije.