0
Aktivnosti biblioteke, Vijesti

U ponedjeljak 13. novembra 2017. završeno je obilježavanje ”Oktobarskog mjeseca knjige” u organizaciji naše školske biblioteke. Posljednje aktivnosti koje su održane u povodu ovog mjeseca je književni kviz ”Jesen u gradu” i multimedijalni čas ”Naše bajke”.
Naime, učenici Vc razreda sa učiteljicom Slobodankom Okić učestvovali su u zabavnom kvizu za poticanje čitanja ”Jesen u gradu”.
Učenici Vb razreda sa učiteljicom Dženanom Osmanbegović učestvovali su u času čitanja i obrade naših narodnih bajki. Čas je uključivao igru ”Čarobni predmeti” (prikazane predmete asocijacijom povezati sa poznatim bajkama), čitanje bajke ”Aždaha i carev sin”, slušanje audio bajki: ”Biberče”, ”U cara Trojana kozije uši”, a prikazan je i dio filma ”Aždaja”, Ivana Ramadana.
Učenici su proširili svoje znanje o slavenskim bajkama podsticajući svoju stvaralačku maštu i mišljenje.
Književni kviz i multimedijalni čas je pripremila i realizovala naša školska bibliotekarka, Saliha Kaliman. Cilj svih aktivnosti koje su proteklih mjesec dana provedene u organizaciji naše biblioteke bio je približiti učenicima knjigu i čarobni svijet mašte, te utemeljiti njihove čitalačke navike.