0
Vijesti

Dana 27.2.2017. godine u našoj školi upriličena je Svečana akademija povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH. Akademiju je otvorila himna BiH te splet sevdalinki koji je izveo orkestar naše škole. Hor je izveo i sevdalinku pod dirigenstskom palicom nastavnice Nizame Aliustić Djevojka je bor sadila kao i pjesmu Kulin ban koju je napisao i komponirao profesor Besim Spahić.
O značaju Dana nezavisnosti kako naše zemlje tako i svake druge, rekli su i članovi historijske sekcije koji su ovom prilikom pročitali prigodan referat.
Naša škola je, u sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti, raspisala konkurs za literarne i likovne radove u kategoriji nižih i viših razreda pa su i ti radovi bili predstavljeni publici. Prvo mjesto u kategoriji literarnih radova viših razreda podijelili su Tarik Bajrović iz VIb i Damir Bajraktarević iz IXb razreda. Drugo mjesto osvojila je Azra Selimbegović iz Vib, dok su treće mjesto podijelili Damir Pandurević iz te Isma Selesković iz VIb razreda.
O Danu nezavisnosti govorili su i učenici nižih razreda -članovi recitatorske i dramske sekcije pod vođstvom učiteljica Jelene Nanić i Sajme Gušić-Mršo koji su recitacijama o ljubavi prema našoj zemlji razveselili publiku.
Dramski prikaz “92’-95'” izveli su članovi dramske sekcije viših razreda koji je za temu imao bosanskohercegovački put u nezavisnost i uvod u pakao rata te njegov kraj, za koji ih je pripremala nastavnica Emina Dautbašić.
O tome kako je sve proteklo govore i fotografije u galeriji.

Dramski prikaz možete pogledati ispod.