0
Aktivnosti biblioteke, Vijesti

Međunarodni dan dječjih prava, koji se obilježava u cijelom svijetu 20. novembra, prikladno je obilježen i u našoj školi.
Socijalna radnica Admira Hrelja za članove sekcije ”Klub knjige” pripremila je i vodila prezentaciju o načinima na koje se ovaj dan obilježio u našoj zemlji, ali i sa UNICEF-ovom ovogodišnjom porukom: ”Dan za djecu od djece”. U nastavku aktivnosti #DjecaPreuzimaju učenice IIId razreda na kratko su preuzele obavljanje poslova bibliotekarke naše škole i stručne saradnice socijalne radnice. Tako je na jedan dan naša školska bibliotekarka postala Esma Hodžić,a socijalna radnica Ajša Gušić. Članovi sekcije ”Klub knjige”, nakon razgovara i prezentacije, pripremili su za svoje školske drugove/ice niz aktivnosti, kako bi zajedno obilježili ovaj dan. Učestvovali su izradi ”Dječije koverte zakona”- ceduljica koje su sadržavale bitne članove Konvencije o pravima djeteta.
Pripremljeni su i čokoladni kolačići – muffini s porukama – stihovima dječijih pjesnika o dječijim pravima. Kolače i ceduljice iz ”Dječije koverte zakona”, članovi sekcije ”Klub knjige” podijelili su učenicima IIId razreda. Nakon razgovora o dječijim pravima, učenici/ce su zajedno sa učiteljicom Jelenom Nanić napisali svoje želje vezane za ostvarivanje njihovih ličnih dječijih prava i ispunjavanja njihovih snova.
Navedene aktivnosti su ostvarene u saradnji soc. radnice Admira Hrelje i bibliotekarke Salihe Kaliman.
#WorldChildrensDay#KidsTakeOver