0
Vijesti

Završna manifestacija projekta „Volontiranje je cool!“ pod nazivom „Galerija volonterizma“ koju organizuje Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA održana je simbolično na Međunarodni dan volontera – 5. decembra 2017. godine u hotelu Hills sa početkom u 12:00 sati.
Članovi volonterske sekcije JU OŠ “Isak Samokovlija“ u okviru projekta „Volontiranje je cool!“ realizovali su tri aktivnosti:
1. „POKLANJAM TI BAJKU“ za drugare u EDUS – u
CILJ ODRŽIVOG RAZVOJA: KVALITETNO OBRAZOVANJE, Maj 2017.godine
2. „POSTANI KUM/KUMA SOS PORODICA“
CILJ ODRŽIVOG RAZVOJA: SMANJENJE NEJEDNAKOSTI, Oktobar 2017. godine
3. POSJETA KJU “GERONTOLOŠKI CENTAR”
CILJ ODRŽIVOG RAZVOJA: PARTNERSTVOM DO CILJEVA, Oktobar 2017. godine

Kordinatori ovog projekta bile su stručne saradnice škole Mirsada Jaganjac – pedagogica i Admira Hrelja – diplomirana socijalna radnica. Koordinator projekta – predstavnik učenika volontera bila je učenica Isidora Mandić. Na „Galeriji volonterizma“ izložen je i portfolij uspješno realizovanih aktivnosti učenika naše škole.
Za sudjelovanje u projektnim aktivnostima učenici naše škole osvojili su vaučer za multimedijalni uređaj koji će im biti uručen u narednom periodu.
Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština UN-a 1985. godine i od tada se svake godine 5. decembra obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (International Volunteer Day for Economic and Social Development) odnosno Međunarodni dan volontera.
Svim volonterima čestitamo njihov dan!
„Nije važno činiti velike stvari, već male stvari s velikim srcem!“