0
Vijesti

Članovi volonterske sekcije naše škole su početkom maja, u okviru odjeljenskih zajednica, za učenike V, VI i VII razreda pripremili prezentaciju aktivnosti volonterske sekcije.
Septembar i oktobar 2016. godine obilježili smo prikupljanjem pomoći za naše drugare u školi. U oktobru smo dio prikupljene odjeće i školskog pribora donirali korisnicima Službe za zaštitu djece u stanju socijalne potrebe koja djeluje u sklopu KJU „Discipinski centar“.
Završna manifestacija projekta „Volontiranje je COOL“ održana je u decembru.
U decembru smo posjetili i „EDUS“, a tokom posjete članice volonterske sekcije su došle na ideju da sa učenicima naše škole pokrenu akciju pod nazivom „Poklanjam ti bajku“. U okviru ove akcije prikupili smo edukativne materijale, bojanke, knjige i bajke i iste poklonili drugarima u „EDUS-u“ čime smo podržali i njihovo obrazovanje.
U susret obilježavanju 21. marta Svjetskog dana osoba sa Down sindromom volonteri su nizom aktivnosti na simboličan način dali podršku osobama sa Down sindromom.
Obilježili smo i 2.april – Dan svjesnosti o autizmu.

U okviru obilježavanja Dana sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva, dana 9.5.2017. godine, predstavnice volonterske sekcije su polaganjem cvijeća odale počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

Saradnja novinarske i volonterske sekcije naše škole nastavljena je i ove školske godine.
Do novih aktivnosti pozdravljamo vas sa porukom: “Nije važno činiti velike stvari, već male stvari s velikim srcem.”