0
Vijesti

U školskoj 2016/2017. godini u našoj školi započeo je i projekat metodologija „Krugovi prijatelja“. Projekat realizira UG „Duga“ u partnerstvu sa našom školom.
Glavni zadatak ovog projekta je ukazati djeci na važnost prijateljstva i drugarstva te podučiti ih kako da rješavaju probleme u svom odjeljenju i prepoznaju značaj vršnjačke podrške.
U okviru projektnih aktivnosti metodologije “Krugovi prijatelja“ u našoj školi održan je sastanak sa roditeljima IIIa razreda koje su realizirale predstavnice Udruženja „Društvo ujedinjenih građanskih akcija – DUGA“, voditeljica projekta Alma Kudra i defektolog Vasilija Veljković uz prisustvo učiteljice Eldine Dizdar, pedagogice Mirsade Jaganjac i socijalne radnice Admire Hrelja.
Cilj sastanka je da se roditelji upoznaju sa projektnim aktivnostima i da im se približi važnost roditelja kao partnera u ovom projektu.
U prezentaciji su istaknute važnosti kreiranja atmosfere prihvatanja i podrške djetetu kao preduslova za njegov emocionalni i socijalni razvoj i uspješno školovanje.
Istovremeno,realiziraju se radionice za učenike IIIa odjeljenja, kroz koje se nastoji učenicima prenijeti vještine kojima će oni stvarati okruženje u grupi/odjeljenju u kojem se poštuju osjećaji i potrebe svakog djeteta. Radionice realizuje socijalna radnica škole Admira Hrelja.
U projekat je uključeno i odjeljenje Vc sa svojom učiteljicom Jasminom Alečković.