0
Vijesti

21.4.2017. godine u svečanoj sali naše škole upriličena je priredba povodom obilježavanja Dana roditelja. Na priredbi su se predstavile sekcije naše škole: dramsko-recitatorska sekcija viših i nižih razreda, sekcija hora, sekcija kluba čitalaca, njemačkog jezika te ekološka sekcija.
Na samom početku hor viših razreda otpjevao je himnu naše škole “Isak Samokovlija”, a potom su se publici predstavili učenici iz produženog boravka koji su izveli valcer.
Voditelji programa Elma Muharemović i Din Bajraktarević svečano su najavili današnju manifestaciju, a program se nastavio pjesmom Schuler-Boogie koju su izvele članice sekcije njemačkog jezika, a koje je za ovu tačku pripremala nastavnica Lejla Vučijak, a potom i pjesmom Kulin ban, u izvođenju našeg hora sa nastavnicom Nizamom Aliustić.
Najviše aplauza izazvali su učenici drugog razreda sa učiteljicom Jelenom Nanić koji su izveli recital “Čežnja za proljećem” te igrokaz “Stigla nam je visibaba”, te učenici četvrtog razreda sa učiteljicom Sajmom Gušić-Mršo čiji je recital također nosio naziv “Proljeće”. Ekološka sekcija sa učiteljicama Zejnom Martinović i Mirelom Suljević izvela je igrokaz “Čuvajmo našu planetu” te recital “Reciklaža”.
Sekcija kluba čitalaca predstavila se tačkom “Suncokret pognute glave”, koje je za ovu tačku pripremala učiteljica Alisa Pleho.
U nastavku programa publici se predstavio i rad dramske sekcije viših razreda koji su izveli dvije tačke: monolog iz drame Branislava Nušića “Gospođa ministarka” koji je izvela Iva Jeličić, te predstava “Mirjamina kosa” koji su izveli učenici dramske sekcije viših razreda. Za kraj, publiku su rasplesale članice ritmičke grupe “Divergents”, a završni touch hor je izveo pjesmu “Moje Sarajevo”.
U ovako šarolikom programu najviše su uživali roditelji, kojima je ovo bila prilika da upoznaju i vide rad naših sekcija u punom obimu, mimo redovnih svečanih akademija. Kako je to sve izgledalo, možete vidjeti u galeriji.