0
Vijesti

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Elvir Kazazović su u utorak, 27. marta 2018. godine posjetili našu školu gdje ih je ugostila v.d. direktora Nevzeta Doljančić.
Povod posjete je razgovor na temu pomoći kojom Općina Centar i nadležno kantonalno ministarstvo mogu doprinijeti unapređenju uslova rada osoblja i boravka djece u našoj školi.
Ovom prilikom se direktorica Doljančić zahvalila na sveukupnoj podršci koju ove dvije institucije pružaju školstvu, a posebno za postavljanje nove termoizolacione fasade i vanjske stolarije na objekat škole što će, prema planovima, biti završeno sredinom narednog mjeseca.
Načelnik Ajnadžić kazao da osim dosadašnje podrške, Općina Centar u narednom periodu planira pomoći u realizaciji nekoliko projekata. –Želimo da za potrebe vaše škole finansijski pomognemo zamjenu dotrajalog parketa u fiskulturnoj sali, uvođenje led rasvjete u jedan od kabineta škole, obnovu postojeće kotlovnice na ekološki prihvatljivo gorivo, te nabavku pametnih tabli. Prema predračunu koji smo dobili, zamjena podne obloge u fiskulturnoj sali košta 29.000 KM, a nova kotlovnica 14.000 KM, dok je za projektnu dokumentaciju rekonstrukcije grijanja u školi potrebno izdvojiti oko 4.000 KM, objasnio je Ajnadžić.