0
Vijesti

U periodu od mjeseca oktobra 2016. godine pa do mjeseca maja 2017. traje realizacija projekta, podržanog od strane Fonda otvoreno društvo BiH, pod nazvom “Nasilje ne živi ovdje-pozitivnom disciplinom i restitucijom do prevencije asocijalnih oblika ponašanja” .
U sklopu ovog projekta Realizirane su edukativne radionice za nastavnike, roditelje i učenike. 30 nastavnika razredne i predmetne nastave prošli su edukaciju od 6 trening radionica: 1.Škola koja odgaja; 2. Upravljanje razredom; 3.Uspostavljanje pravila u razredu, 4.Strategije intervencije; 5. Restitucija-teorijski dio; 6.Restitucija-primjena u praksi.
Projektnim aktivnostima je obuhvaćeno 28 roditelja predstavnika Vijeća roditelja iz svakog odjeljenja od 1. do 9. razreda. Oni su prošli edukaciju od 2 trening radionice: 1. Restitucija-teorijski dio; 2. Restitucija-primjena u praksi. Radionica pod nazivom Restitucija –primjena u praksi je na prijedlog roditelja iz VR realizirana zajedno sa nastavnicima i roditeljima učesnicima projekta.
Učenici ( 30učenika), prošli su edukaciju od 6 radionica vršnjačke medijacije i stekli vještine vršnjačkog suporta a vezano za realizaciju projektinih ciljeva. I učenici i nastavnici su dobili potvrde o učešću u radionicama koje opisuju stečene vještine edukacijom i definišu njihova dalja zaduženja po pitanju sprovođenja projekta.