0
Vijesti

Dana 23.11.2017. godine u netom renoviranoj kino-sali naše škole, upriličena je Svečana akademija povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Akademija je organizirana u 13:00 i 18:00 sati, prva za učenike, a druga za roditelje i goste naše škole.
Nakon intoniranja himne, koju je izveo orkestar naše škole, kroz ceremoniju obilježavanja ovog važnog i značajnog datuma za našu zemlju vodili su nas voditelji Amina Cerović i Erdal Šaljić. Prisutnima se obratila i vd direktorica Nevzeta Doljančić, uputivši nekoliko prigodnih riječi povodom obilježavanja ovog praznika, čestitavši svim prisutnim Dan državnosti.
Akademija je počela Dramskom sekcijom viših razreda naše škole koji su s nastavnicom Eminom Dautbašić pripremili prigodni performans pod nazivom Dan državnosti BiH – nekad i sad. U toku programa predstavio se hor naše škole s pjesmama Mojoj dragoj BiH, Da rata ne bude, Zemljo moja pod vođstvom nastavnice Nizame Aliustić. Učenici prvog razreda sa učiteljicom Zejnom Martinović izveli su pjesmu Moje Sarajevo. U daljenjem predstavljanju vidjeli smo i čuli učenike trećeg razreda koji su sa učiteljicom Jelenom Nanić izveli recital Bosna autora Branka Ćopića, te učenike petog razreda koji su u sklopu Dramske sekcije nižih razreda izveli recital Bosnuj Bosno, Hajrudina Planjca.
Prisutnima se još jednom predstavio hor naše škole sa nastavnicom Nizamom Aliustić koji su izveli legendarnu pjesmu, Sarajevo, ljubavi moja, Kemala Montena. Za kraj, kao šlag na tortu, prisutne su razveselili članovi ritmičke sekcije koji su pod vođstvom nastavnika Alena Podgorice izveli tačku Za bolje sutra.
Akademija za učenika završena je 13:55, dok je Akademija za goste završena u 19:10 minuta.