0
Aktivnosti biblioteke, Vijesti

“Edukativno kreativna radionica izrade bookmarka za nove članove naše školske biblioteke”
U nove čitalačke avanture zvanično su se uputili učenici prvih i drugih razreda naše škole. Oni su u proteklom periodu, od 15. septembra do 31. oktobra, posjetili našu biblioteku u pratnji nastavnica razredne nastave Mare Škrabek (IIa), Belme Bašić (IIb), Nataše Vicić (IIc), Zejne Martinović (Ia) i Monike Like (Ib) te zvanično postali članovi biblioteke. Tako je naša biblioteka postala bogatija za 74 nova člana.
U navedenom su periodu biblioteku posjetili i učenici IVa, Ivb i Vc razreda, u pratnji nastavnica razredne nastave: Ajke Karić (IVb) i Slobodanke Okić (Vc), te su učestvovali u pripremljenim aktivnostima. Bibliotekarka Saliha Kaliman ih je upoznala s prostorom školske biblioteke, pravilima ponašanja, te načinom pozajmljivanja knjiga. Učili su o odgovornosti, lijepom ponašanju i ljepoti čitanja.
Uz veselo druženje učestovali su u edukativno kreativnoj radionici izrade bookmarka, koje, naučili su, trebaju redovno koristiti jer na taj način sprječavaju oštećivanje stranica i uveza knjiga. Zvanično postavši članovi biblioteke, s željom da budu redovni i odgovorni korisnici, učenici drugih razreda su dobili i članske legitimacije. Za sve buduće radosti čitanja, na raspolaganju im stoji školska biblioteka.
U narednom periodu, nastavit će se posjete biblioteci uz realizaciju prikladnih edukativnih radionica.