0
Vijesti

Danas, 07.05.2019.godine učenici 9.a, 9.b, 9.c u pratnji svojih razrednica Gordane Hadžić, Emine Šabić i Elme Drpljanin  posjetili su kino Meeting Point, gdje su gledali dokumentarni film “Soul train”.
Dokumentarni film “Soul Train”je film o hip-hop/rap sceni koji prati vremenski period od četiri dana u kojem reperi Frenkie i Kontra, te DJ Soul i muzički producent Billain vozom proputuju više od 500 kilometara posjetivši Tuzlu, Banja Luku, Zenicu, Sarajevo, Konjic i Mostar, susrećući se pritom sa muzičarima iz BiH.
Na svom putovanju, ekipa upoznaje banjalučku Slam Poetry ekipu, u Zenici sviraju sa orkestrom i horom KUD “Željezara” Zenica, u Sarajevu gostuju Filharmoniji, a uspjeli su obići i Titov tajni bunker u Konjicu gdje im je domaćin bio general Edo Maajka, da bi na kraju u Soul Trainu ugostili Božu Vreću.U pokretnom studiju, muzička ekipa bilježi zvuk i stvara nove pjesme. Režiju filma potpisuje Nermin Hamzagić.
Naši učenici imali su priliku i razgovarati s režiserom Nerminom Hamzagićem i Armom Tanović, profesorima s Akademije scenskih umjetnosti. Učenici su naučili o vrstama, žanrovima filma, kako se snima dokumentarac i šta je sve potrebno.