0
Vijesti

U srijedu, 13. novembra, učenici naše škole održali su tribinu na temu “Ubojito sredstvo u džepu maloljetnika”. Učenicima je ovo bila važna tema, o kojoj su razgovarali i istakli mnoge važne činjenice, koje su prisutnima otvorile temu za razmišljanje.
Također, izlaganje i zaključke o ovoj temi, vijeće učenika koje je prisustvovalo, će podijeliti sa svojim razredima na odjeljenskim zajednicama i tako nastaviti razgovor i širenje znanja i svijesti o ovoj temi.
Inicijativa ove tribine kao i samog Kongresa, koji će se održati iduće sedmice, jeste dati učeniku glas, pustiti ga da se izrazi i da se bori za svoja prava.
Prisustvovala je i organizatorica ovog udruženja, gospođa Fatima Hukić, koja je imala puno riječi hvale za učenike koji su pokazali veliki potencijal i elan za borbu ka boljoj budućnosti.
Zadužen oraganizator učestvovanja naše škole u ovom projektu, bibliotekarka Zana Bitić, bit će pratnja učenicima na Petom internacionalnom Kongresu koji će se održati od 18. – 22. novembra u prostorijama Parlamenta.