0
Vijesti

Učenici naše škole nižih razreda, jučer su 20.03.2019.godine, u pratnji svojih učiteljica gledali dječiju baletnu predstavu “Mali maslačak” u JU Centar za kulturu i mlade.
Svake godine u proljeće, cvijeće priređuje svoj raskošni ples.Veliki prijatelji cvijeća, leptiri i brbljavi cvrčci, koji u sebi nose mnoge tajne, pridružuju se godišnjem plesu, i za njih se kroje nove šarene haljine, nježni ukrasi i čudnovate kape…Svi su pozvani osim malog, tužnog maslačka. Sanjao je o plesnoj svečanosti, o najljepšoj haljini. Stari pauk radio je neumorno cijelu noć i već ujutro haljina je bila gotova. Tu haljinu poklonio je malom maslačku koji je od čuda i sreće zaplesao. Idućeg proljeća na livadi su nikli novi, mali maslačci i priča se ponavljala svake godine…
Koreografiju i režiju ovog projekta potpisuje  umjetnički rukovodilac Brižita Karabašić. Asistent koreografije je Dajana Zilić. Scenografiju i kostimografiju uradila je  Narda Nikšić. U predstavi učestvuju djeca polaznici baletskog odsjeka JU CKM, uzrasta od šest do jedanaest godina. Tehničku realizaciju projekta potpisuje Džemal Karkelja.
Predstava se radi pod  pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, a u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.