0
Obavještenja

P O Z I V  Z A  R O D I T E L J E

predavanja i radionice u sedmici od 23.04. do 26.04.2019 – Dani roditelja

U utorak 23.04.2019. godine u periodu od 18:00 – 19:00 sati održat će se predavanje za roditelje na temu “Prevencije zloupotrebe i zlostavljanja djece u digitalnom okruženju”.

Predavanje će realizirati dr. Elmedin Muratbegović, profesor i šef Katedre za kriminologiju, na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, a Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS i Centar za sigurni internet na početku će kratko prezentirati aktivnosti u ovoj oblasti. Profesor Muratbegović će govoriti o različitim oblicima nasilja nad djecom u digitalnom okruženju, kao što su cyberbullying, grooming, sexting, sextortion i live stream, te o podacima istraživanja realiziranih u ovoj oblasti u BiH. Naravno, posebno ćemo se fokusirati na načine prevencije i savjete roditeljima. Ova radionica je namijenjena za roditelje učenika od šestog do devetog razreda, ali su i ostali roditelji dobrodošli.

U srijedu 24.04.2019. godine u periodu od 18:00 – 19:00 sati održat će se predavanje za roditelje na temu “Porodica kao zaštitni factor u prevenciji rizičnog ponašanja”.

Predavanje će realizirati predavači Porodičnog savjetovališta Sarajevo. Radionica je predviđena za roditelje učenika od prvog do petog razreda.

U četvrtak 25.04.2019. godine u periodu od 18:00 – 19:00 sati održat će se radionica za roditelje na temu “Vrijednosti- razvoj vrijednosti kod djece”.

Predavanje će realizirati predavači pedagogica Mirsada Jaganjac i profesorica razredne nastave Eldina Dizdar.

Na ovoj radionici je obavezno prisustvo razrednika i predstavnika Vijeća roditelja.

RADUJEMO SE DRUŽENJU SA VAMA!!!

UPOSLENICI OŠ “ISAK SAMOKOVLIJA”