0
Vijesti

Učenici četvrtih razreda su u periodu od 08.05. do 10.05.2019.godine, u pratnji svojih učiteljica boravili u „Školi u prirodi“ u Šabićima.
Učenici naše škole uživali su u prirodnim ljepotama, druženju sa drugarima, učenju i sticanju pozitivnih navika. “Škola u prirodi” je imala svoj izvedbeni plan po kome je djeci bio ispunjen svaki trenutak od jutra do mraka. Jutra su počinjala jutarnjom gimnastikom, zatim je nakon doručka slijedila prijepodnevna animacija(igre na poligonu-fudbal, štafetne igre sa rekvizitima, igre na spravama). Na nastavi su učenici rješavali zanimljive zadatke na nastavnim listićima, sudjelovali u likovnim radionicama…
Također, učenici su naučili dosta o našim prekrasnim planinama Bjelašnici,Visočici i Igmanu. Ipak, svi su najviše uživali u šetnjama. Prekrasan pogled na kanjon rijeke Rakitnice je oduševio djecu, kao i sam ambijent sela Šabići i Rakitnica. Večeri su imale poseban značaj za djecu, a kako i ne bi, jer je tad slijedila muzika, ples i zabava. Učenici su tokom boravka u “Školi u prirodi” imali priliku da pokažu koliko su  samostalni. “Škola u prirodi” realizovana je bez problema, a učenici i učiteljice su bogatiji za prelijepa iskustva koja su zajednički doživjeli.
U galeriji pogledajte kako su naši učenici se proveli.