0
Vijesti

Ponedjeljak, 3. septembar 2018. godine, protekao je u vrlo svečanom raspoloženju. Naime, u dvorištu škole, s počekom u 16:30 organiziran je svečani doček za 63 đaka-prvaka koji će prvi put kročiti u školske klupe.
Voditelji programa Annur Mešić i Iman Jahić, učenici VI razreda, pozdravili su prisutne i zahvalili im se što su se odazvali u velikom broju, zaželjevši prvacima sretan početak uz numeru himne škole koju je izveo hor naše škole s nastavnicom Nizamom Aliustić.
Ove školske godine Općina Centar je svim prvačićima obezbijedila besplatne udžbenike, školske ruksake i pribor, a prisutnima se obratio i predstavnik Općine Centar, likovni umjetnik Sulejman Memo Haljevac, koji je veselo i u svom stilu ohrabrio i pozdravio naše najmlađe i najslađe učenike.
Program su obogatili i učenici V razreda koju su izveli lutkarsku predstavu Cvrčak i mrav, nakon čega su nam se pojedinačno predstavili naši učenici i pridružili svojim učiteljicama: Dženani Osmanbegović, Slobodanki Okić i Sajmi Gušić-Mršo.
Naši prvačići: Nisrin Šabanić, Kerim Čaušević i Amina Forto razveselili su prisutne izvođenjem recitala: Život je igra, Dječija prava i Šta se u vrtiću radi, a ritmička grupa III razreda s učiteljicom Natašom Vicić ujedno je i rasplesala publiku izvođenjem plesne tačke Hoki-Poki. Prvaci su pod vođstvom svojih učiteljica prvi put sjeli u školske klupe, dok su ih pratile brižne, ali i sretne oči njihovih roditelja.