Međunarodni dan pismenosti

0
Obavještenja

Povodom Svjetskog dana pismenosti, 8. septembra, 2022. godine pozivam učenike svih razreda i odjeljenja da učestvuju u obilježavanju ovog dana na jedan interesantan način. Evo kako ćete učestvovati:

1. Napisat ćete pismo jednom učeniku/ci iz škole, ne znajući koji učenik će dobiti to pismo.

2. Donijet ćete pismo u biblioteku, gdje ćete ga ostaviti, a zatim ćete uzeti svoje pismo, koje je neki učenik/ca napisao/la ne znajući da ga piše vama.

Tema pisma je slobodna, možete napisati savjete za učenika/cu kojoj pišete, šta ste naučili o sebi i o drugima, neki vaš omiljeni citat iz knjige, vaša najdraža aktivnost van škole, o čemu sanjate, čemu se nadate ove školske godine i riječi podrške za učenka/cu koji također kao i vi, sada kreće u novi razred škole. Sve što želite reći nekome koga ne znate, napišite u pismu. Napišite mu također jedno pitanje o kojemu može da razmišlja bez da vam to odgovori.

Pisma će biti odvojena za razrede od 3. do 6. i od 7. do 9., pa će ih te dvije grupe razmjeniti kroz ovu zabavnu igru. Počevši od 8. septembra, možete u biblioteci ostaviti vaše pismo, a bibliotekarka će vas obavijestiti kada tačno preuzimate drugo pismo. Ova igra će trajati do 23. septembra.

Bibliotekarka Zana Bitić.

© 2020 OŠ ISAK SAMOKOVLIJA