Obilježavanje Dana državnosti BiH u našoj školi

0
Vijesti

Literarna sekcija

25. novembra obilježavamo Dan državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine. Povodom ovog praznika svi učenici, ali i članovi Literarne sekcije nižih i viših razreda su kroz literarne radove pokazali kako se poštuje, cijeni i voli svoja domovina. U svojim radovima su odlično povezali književno-umjetnički stil sa nama dragim praznikom.

Za najuspješnije radove u kategoriji nižih razreda proglašeni su:

1.Hana Šušić 5.b

2.Nidal Šeta 5.c

3.Iman Haljevac 4.c

Dok su u kategoriji viših razreda najuspješniji bili:

1.Nedžla Muratović 7.b i Merjem Kulić 9.c

2.Zoja Kapetanović 9.c, Asja Krehić 9.c, Ema Šabović 9.c i Nađa Trtak 9.c

3.Imran Jazvin 9.b, Omer Gabela 9.b, Isak Špilović 9.b, Tarik Lutvikadić 9.b.

Zahvaljujemo se svim učenicima na učešću, kao i voditeljicama literarne sekcije učiteljici Dženani Osmanbegović i nastavnici Jasminki Plakalo.

Modelarska sekcija

Članice i članovi Modelarske sekcije odlučili su ukrasiti hol naše škole pred veliki praznik Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Naše najmlađe članice Asja i Širin pomogle su učiteljici Jeleni da naš cvjetni aranžman pronađe svoje mjesto u holu škole i u sobi Isaka Samokovlije. Svima Bosancima i Hercegovcima želimo sretan 25. novembar!

Likovna sekcija

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine učenici naše škole su učestvovali na konkursu za likovne radove i pokazali kako se domovina poštuje i voli. U susret najsvečanijem i najvažnijem danu naše domovine, članovi Likovne sekcije su uredili panoe na kojima su svoje mjesto našli radovi učenika koji su šarenilom boja i simbola izrazili svoja osjećanja prema jedinoj domovini.

Svi pristigli radovi su pohvaljeni, a za najuspješnije su odabrani:

1.mjesto-Zara Opijač, 4. b

2. mjesto -Sara Šušić, 3.b

3. mjesto-Iman Haljevac, 4.c

Odjeljenje 5.c – predmet Društvo/Kultura/Religija

U okviru aktuelnih zbivanja – Dan državnosti Bosne i Hercegovine, učenici odjeljenja 5. su kroz nastavni predmet Društvo/Kultura/Religija uradili i postavili izložbu u holu škole.

© 2020 OŠ ISAK SAMOKOVLIJA