Obilježen Svjetski dan maternjeg jezika

0
Vijesti

Povodom Svjetskog dana maternjeg jezika nastavnice Emina Dautbašić, Jasminka Plakalo i Merisa Živalj su organizovale i sa učenicima/a realizirale različite projekte.

Prvenstveno su animirale učenike/ce da bosančicom napišu poruke povodom ovog posebnog dana. Djeca su ovim putem pokazala svoju maštu i kreativnost. Potom su pisali o njegovanju maternjeg jezika te su dva najbolja rada izložena u holu škole. Učenicima/ama devetih razreda je pružena mogućnost učešća u kvizu o historiji našeg jezika te su pojedinci, uključivši se u ovaj projekat, iskazali svoju želju i volju za novim saznanjima. Njima su upriličene simbolične nagrade, uključujući i diplome za izuzetan trud.

Poseban projekat su realizovale članice Novinarske sekcije koje su učenicima/ama naše škole, ali i svima koji imaju želju za tim, omogućile da bosančicom napišu svoje ime. Zajedno sa nastavnicom su kreirale plakat sa slovima latinice i bosančice, ali i porukama u čast Svjetskog dana maternjeg jezika.

Zahvaljujemo se našim vrijednim učenicima/ama na izuzetnom angažmanu, volji i želji za utvrđivanjem starog i sticanjem novog znanja.

© 2020 OŠ ISAK SAMOKOVLIJA