Sretan ti rođendan školo!

0
Vijesti

Srdačnu dobrodošlicu uz prigodno obraćanje, poželjela je direktorica škole gđa Nevzeta Doljančić.

Sunce nam je domaća zadaća! Školska pozornica je usamljena i čeka neka ljepša i sretnija vremena. Ovako smo nekada proslavljali i obilježavali važne datume. Članovi ritmičke sekcije sa učiteljicom Alisom Pleho, nestrpljivo čekaju da pjesmom i plesom pozdrave novo, ljepše sutra.

Učiteljica Dženana Osmanbegović je sa učenicima od 1. do 5. razreda u okviru Literarne sekcije, koju ona uspješno vodi dugi niz godina, krasnim pričama poželjela sretan rođendan našoj školi.

Vrijedni učenici produženog boravka, sa učiteljicama Selmom Paralović Jažić, Amirom Mednolučanin Čerim, pripremili su i izveli recital kojim nas pozdravljaju na ovaj svečani dan.

Članovi Likovne sekcije od 1. do 5. razreda, sa svojom voditeljicom Zejnom Martinović, svaki naš važan događaj proprate kreativnim likovnim radovima. Ovaj put uživajte u likovnom izražaju prepunom ljubavi prema svojoj školi.

Članovi dramske sekcije od 1. do 5. razreda, postavljaju standarde i pokazuju kako sa puno upornosti i ljubavi, školsku pozornicu mogu zamijeniti online okruženjem i pokazati svoje talente. U tome im pomažu i uspješno ih vode učiteljice Sajma Gušić Mršo i Mirela Suljević.

Uživajte u umjetničkog galeriji likovnih radova učenika od 6. do 9.razreda. Nastavnik Alen Podgorica.

Povodom 62. rođendana naše škole, učenici Novinarske sekcije sa voditeljicom Aminom Hasibović Ibišević, prirpedili su veliko iznenađenje za sve nas. Sa nama je opet školski časopis “Učeničke staze”, u digitalnom formatu. Uživajte čitajući o postignućima i lijepim pričama naše škole u protekloj godini.

https://www.flipsnack.com/Mako5/ucenicke-staze-xpav0amxu3.html

Ljubav prema školi, pretočili su u rime i umjetničke sastave učenici od 6.do 9. razreda. Nastavnica Melisa Kulić.Uživajte.

Naša vrijedna nastavnica, voditeljica Dramske sekcije Emina Dautbašić, ovaj put je sa svojim talentovanim učenicima priredila u vidu radio drame tekst “Bajka o ribaru i ribici”. Uživajte.

Sve što radimo, radimo sa puno ljubavi i posvećenosti, zajedno sa našim učenicima i njihovim roditeljima.

Dan škole je prilika da ispratimo sve rezultate koje smo postigli u protekloj školskoj godini, ali tradiocionalno to je prilika i da se pozdravimo sa našim maturantima. Ove godine ispraćamo tri razreda maturanata i želimo im sreću i uspjeh u budućnosti. Oni napuštaju svoj drugi dom, razdvajaju se od prijatelja i nastavnika sa kojima su devet godina dijelili i sreću i tugu i strahove i tajne.Pozdravimo ih velikim pljeskom i uživajmo u njihovim retrospektivama jednog lijepog djetinjstva. Predstavljamo maturante 9.a razrednica: Lejla Vučjak

Predstavljamo maturante 9. b razred.Razrednica: Emina Čerkez Čaušević

Predstavljamo maturante 9.c razreda.Razrednica: Mirnesa Velić

Školo, sretan ti rođendan!

© 2020 OŠ ISAK SAMOKOVLIJA