0
Vijesti

Danas je, 13.04.2019. godine, u organizaciji Udruženja matematičara Kantona Sarajevo, na Odsjeku za matematiku Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu održano  Federalno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola.
Na takmičenju je učestvovalo 140 učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na kantonalnim takmičenjima.
Našu školu predstavljali su učenici: Sara Smajić, učenica 7. razreda i Hanan Filipović, učenik 9.razreda.
Učenica Sara Smajić postigla je izuzetan uspjeh osvojivši 5.mjesto. Pored Sare, izuzetno zapažen nastup imao je i Hanan Filipović.

U sklopu takmičenja, održano je i predavanje za nastavnike/pratioce učenika na kome su predstavljena iskustva predavača iz Udruženja matematičara Kantona Sarajevo u višegodišnjem radu sa nadarenim učenicima i pripremama učenika za međunarodne matematičke olimpijade na kojima Bosna i Hercegovina postiže zapažene rezultate.
Najuspješniji učenici plasirali su se na juniorsku matematičku olimpijadu Bosne i Hercegovine gdje će biti izabrana ekipa od šest najboljih mladih matematičara koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja će se održati na Kipru od 20. do 25. juna 2019. godine.
Čestitamo našim vrijednim učenicima i njihovim nastavnicama Mešanović Marini i Šabić Emini, te im želimo puno uspjeha i naredne godine.