Online priredba povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

0
Vijesti

BOSNO I HERCEGOVINO SRETAN NAM 1.MART DAN NEZAVISNOSTI. (Kolaž čestitku priredili učenici Buzar Bakir 1.a May Kečo 1.c Mona Maestro 1.a i učenici 1.b razreda).

Dobro došli na online priredbu povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ponosni na svoju postojbinu. Nastavnica Nizama Aliustić i horska sekcija sa izvedbom “Pjevaj Bosno”.

Uživajte u likovnim radovima učenika od 1. do 5. razreda, koji su naslikali ljubav prema svojoj Bosni i Hercegovini. Video priredila voditeljica Likovne sekcije Zejna Martinović.

Kao i svaki put, naši vrijedni i talentovani učenici, članovi Dramsko-recitatorske sekcije nižih razreda kroz stihove i glumu pokazali su svoju ljubav prema našoj domovini. Učiteljice Sajma Gušić Mršo i Mirela Suljević su pripremale ovaj divni performans.

Ljubav prema domovini se i perom piše. Učenici razredne nastave, zajedno sa voditeljicom Literarne sekcije, učiteljicom Dženanom Osmanbegović, stihovima su ispisali kako se voli otadžbina.

Nastavnik Alen Podgorica, već dugi niz godina promoviše izuzetne likovne talente učenika naše škole. I ove godine na konkurs povodom Dana nezavisnosti BiH, pristigao je veliki broj likovnih djela učenika predmetne nastave, koji bojama ispisuju ljubav prema domovini.

Talentovana nastavnica i voditeljica Dramsko -recitatorske sekcije za predmetnu natavu, Emina Dautbašić, zajedno sa svojim učenicima, svaki put nas oduševi fantastičnim dramskim prikazima. Ovaj put to je sjajan pjesnički performans učenika, članova ove sekcije. Uživajte u njihovim talentima.

Kako se Bosna i Hercegovina perom voli, ispisali su i učenici predmetne nastave. Odanost, ljubav i patriotizam u stihovima naših učenika bude najljepše emocije. Voditeljica Literarne sekcije, nastavnica Melisa Kulić priredila je emotivan video u kojemu ćemo svi uživati.

Članovi novinarske sekcije naše škole sa svojom nastavnicom Enelom Tahić, su u povodu obilježavanja 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine priredili niz kreativnih aktivnosti koje su zanimljive lekcije o našoj državi. Upoznajmo domovinu da bi je voljeli.

Za kraj našeg svečanog programa, poruka naših najmlađih. Učenici produženog boravka naše škole. “Samo da rata ne bude”.

© 2020 OŠ ISAK SAMOKOVLIJA